En otrolig resa till Borneo med Kenzan Tours

En vacker och oförglömlig resa 

En resa till Borneo är definitivt en resa utöver det vanliga. En ö med otroligt vacker vatten, natur och härliga upplevelser, definitivt receptet för en perfekt och avkopplande semester. Borneo är en riktig paradisö och ön har mycket att erbjuda, oavsett om du letar efter en riktigt avslappnande solsemester eller en lustfylld äventyrsresa runt ön. Borneo är till ytan världens tredje största ö och delas politiskt av Indonesien, Malaysia och Brunei. Resebyrån Kenzan Tours erbjuder en rad olika spännande resor till den malaysiska delen av norra Borneo som passar såväl stora som små!  

Resor för alla smaker med Kenzan Tours

Borneo har sannerligen mycket att erbjuda, inte minst många häftiga naturupplevelser i Borneos unika växt- och djurliv. Res till Borneo och utforska den biologisk mångfalden som regnskogen erbjuder, här är chansen god att se krokodiler, näsapor och utrotningshotade arter som orangutanger och pygméelefanter. På Borneo är det magiskt att snorkla och dyka i det kristallklara vattnet med vackra korallrev och kritvita stränder. För de mer äventyrslystna finns även möjligheten att åka på forsränning eller vandra i bergen. Den som vill uppleva Borneos kultur och tradition på riktigt kan åka på ett besök till ursprungsbefolkningen Iban- eller rungusfolket. På Kenzan Tours finns det resor till Borneo för alla olika smaker, allt från “Borneo orangutangsafari med avkoppling på lyxig resort” till “Upplev genuina Borneo”, och mycket mer. 

Bildresultat för borneo

Hållbara och respektfulla resor 

Kenzan Tours arrangerar sina resor till Borneo med en lokal arrangör som heter Borneo Adventures och som tillsammans med lokala guider skräddarsyr resorna till Borneo för att ge sina kunder unika och respektfulla resor runt på ön. Borneo Adventures vill vara en motvikt till massturism och istället ge genuina upplevelser av natur, kultur och vardagsliv på ett sätt som är skonsamt och respektfullt mot befolkningen, miljön och djurlivet. Vill du se några av alla häftiga djurarter som ön har att erbjuda, men på ett sätt som inte skadar djuren eller deras hem? Besök då Sepilok eller Semenggoh som är två rehabiliteringscenter för orangutanger som blivit tillfångatagna, skadade eller föräldralösa. Här kan du se orangutangerna som vårdas och tränas för att sen kunna släppas tillbaka ut i den fria regnskogen!

Oavsett vad du letar efter så har Borneo något att erbjuda dig. En resa till Borneo är en resa du sent glömmer!